Штати не дадуть Китаю ізолювати Тайвань – Пелосі

Штати не дадуть Китаю ізолювати Тайвань – Пелосі

Укрінформ
Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі, яка нещодавно відвідала Тайвань на чолі делегації Конгресу, заявила, що Сполучені Штати продовжують дотримуватися політики «одного Китаю», однак не дадуть Пекіну ізолювати Тайвань.

Про це вона заявила в середу під час спеціальної пресконференції у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не відходимо від цього (політики «одного Китаю» - ред. ). Але водночас ми не дозволимо Китаю ізолювати Тайвань»,- наголосила конгресвумен.

Читайте також: Байден вважає, що Китай не наважиться напасти на Тайвань

У цьому зв’язку вона підкреслила, що Сполучені Штати залишаються на позиціях, визначених у трьох спільних комюніке між США й Китаєм, а також інших домовленостей щодо Тайваню.

Тим часом Пелосі також підкреслила, що Пекін не може забороняти парламентській делегації США відвідувати Тайвань. У цьому зв’язку вона зауважила, що мета її останнього візиту на острів полягала в тому, щоб привітати процвітаючу демократію, висловити повагу успішній економіці та ентузіазму людей, які зберігають свій демократичний лад.

Читайте також: Китай знову погрожує застосувати військову силу для «возз’єднання» з Тайванем

Як повідомляв Укрінформ, комуністична влада в Пекіні намагалася всіляко завадити візиту Ненсі Пелосі на Тайвань, однак він все ж відбувся минулого тижня. Після цього Китай оголосив про початок військових навчань біля острова. 6 серпня в Міністерстві оборони Тайваню заявили, що в ході навчань армія КНР провела репетицію нападу на острів. Крім того, Китай посилив обмеження для експорту продукції з Тайваню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-