Обшуки у Трампа були пов’язані з матеріалами про ядерну зброю – ЗМІ

Обшуки у Трампа були пов’язані з матеріалами про ядерну зброю – ЗМІ

Укрінформ
Проведення обшуків ФБР у приватному маєтку експрезидента США Дональда Трампа пов’язано з підозрами, що він міг незаконно вилучити з Білого дому документи з чутливою інформацією про ядерну зброю США.

Про це йдеться в ексклюзивному матеріалі The Washington Post із посиланням на джерела, обізнані із ситуацією, повідомляє Укрінформ.

«Серед предметів, які шукали агенти ФБР під час рейду в понеділок у резиденції колишнього президента Дональда Трампа у Флориді, були секретні документи, які стосуються ядерної зброї»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Трамп заявив, що ФБР провело обшук у його будинку

Це вказує на глибоке занепокоєння урядовців щодо інформації, яка, на їхню думку, може знаходитися в клубі Мар-а-Лаго Дональда Трампа та «потенційно загрожує потрапити в чужі руки», пише видання.

У публікації також зауважується, що рішення звернутися до суду для отримання ордера на обшук у маєтку експрезидента ухвалив особисто генеральний прокурор США Меррік Гарленд.

Експерти стверджують, що матеріали про ядерну зброю є особливо чутливими й зазвичай доступні лише невеликій кількості членів уряду. Оприлюднення подробиць про американську зброю може мати високу цінність для розвідок іноземних держав, які прагнуть знайти способи протидії цим системам.

Читайте також: Трамп спробує використати обшук у його маєтку з політичною метою - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, кілька днів тому експрезидент США Дональд Трамп заявив, що агенти ФБР провели обшук у його будинку в Мар-а-Лаго, штат Флорида. Пізніше американські ЗМІ зазначили, що команда Трампа намагається отримати політичну вигоду з цієї події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-