Тихановська оголосила про створення перехідного уряду білорусі

Тихановська оголосила про створення перехідного уряду білорусі

Укрінформ
Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська оголосила про рішення створити об'єднаний перехідний уряд держави.

Про це вона заявила на Конференції «Нова білорусь», що відбувається у Вільнюсі, передає Укрінформ із посиланням на Белсат.

«Я прийняла рішення створити об'єднаний перехідний кабінет. Це колективний виконавчий орган, який щодня працюватиме на головні цілі, відстоюватиме незалежність та суверенітет республіки білорусь, представлятиме національні інтереси білорусі, здійснить фактичну деокупацію нашої країни», - зазначила Тихановська.

За її словами, уряд також відновить конституційну законність та порядок, забезпечить транзит влади від диктатури до демократії та створить умови для проведення справедливих та вільних виборів.

Читайте також: лукашенко підписав закон про смертну кару за «замах на теракт»

Усі кандидати до кабінету мають отримати схвалення представницького органу – у цьому Тихановська розраховує на Координаційну раду.

Як зазначається, Тихановська вже здійснила перші призначення. Павло Латушко став представником кабінету з транзиту влади, Олександр Азаров - представником з відновлення правопорядку, Валерій Ковалевський - представником із закордонних справ, Валерій Сахащик - представником з оборони та національної безпеки.

Читайте також: За Україну проти рф воюють 1 500 білорусів – Тихановська

У кабінеті мають також з'явитися представники із соціальної політики, економіки та фінансів, національного відродження. Тихановська також зауважила, що «кабінет бажав би більшої участі жінок».

Як повідомлялося, Світлана Тихановська у відкритому листі до генерального секретаря ООН, президента США і голови Ради ЄС засудила ідею зняти з мінського режиму санкції в обмін на експорт українського зерна через білорусь.

Фото: CTK Photo/Укрінформ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-