лукашенко підписав закон про смертну кару за «замах на теракт»

лукашенко підписав закон про смертну кару за «замах на теракт»

Укрінформ
У білорусі олександр лукашенко затвердив поправки до Кримінального кодексу, які передбачають смертну кару за замах на скоєння теракту, за якими можна переслідувати опозиціонерів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Інтерфакс.

«Як виняткова міра покарання допускається застосування смертної кари - розстрілу (до скасування смертної кари) за злочини, передбачені частиною 2 статті 124, частиною 3 статті 126, частиною 3 статті 289 і частиною 2 статті 359 цього Кодексу, або за поєднані з умисним позбавленням життя людини за обтяжуючих обставин, деякі інші особливо тяжкі злочини», - йдеться у документі.

Читайте також: Євросоюз стривожений розширенням підстав для смертної кари в білорусі

За статтею 289 «Акт тероризму» в білорусі порушено кримінальні справи щодо деяких представників опозиції, у тому числі Світлани Тихановської — суперниці лукашенка на президентських виборах 2020 року.

Як повідомлялося, наприкінці квітня відповідні поправки схвалила нижня палата парламенту білорусі, на початку травня - Рада республіки.

Раніше в білорусі не можна було засуджувати до смертної кари за приготування злочинів. Це єдина країна Європи, яка застосовує смертну кару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-