У білорусі погодили запровадження смертної кари за замах на теракт

У білорусі погодили запровадження смертної кари за замах на теракт

Укрінформ
Верхня палата парламенту білорусі схвалила запровадження смертної кари за замах на вчинення теракту за обтяжливих обставин.

Про це повідомляє видання "Дзеркало", передає Укрінформ.

Нижня палата білоруського парламенту ухвалила відповідний законопроєкт  27 квітня.

У чинній редакції Кримінального кодексу білорусі сказано, що смертну кару не може бути призначено «за приготування до злочину та замах на злочин».

Читайте також: У білорусі розпочали раптову перевірку сил реагування

У новій редакції чотири статті КК стануть винятком із цього принципу, зокрема частина 2 статті 124 (Акт тероризму щодо представника іноземної держави чи міжнародної організації); частина 3 статті 126 (Акт міжнародного тероризму); частина 3 статті 289 (Акт тероризму, вчинений організованою групою з обтяжливими обставинами); частина 2 статті 359 (Вбивство державного чи громадського діяча).

У білорусі кримінальні справи за статтею 289 "Акт тероризму", зокрема, було порушено проти низки опозиційних діячів. Так, справу про підготовку теракту було порушено проти кандидата на виборах президента Світлани Тихановської.

Читайте також: Ліхтенштейн приєднався до санкцій ЄС проти росії та білорусі

За статтею 289 також порушено справи й проти підозрюваних у пошкодженні залізничної інфраструктури, яка використовується для пересування російських військ під час війни проти України.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. Вторгнення здійснювалося і здійснюється за сприяння білорусі. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони і весь український народ ефективно чинять спротив російським військам та завдають їм великих втрат.

Після початку війни росія та білорусь були піддані масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Фото: tut.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-