У білорусі запроваджують смертну кару за «замах на вчинення актів тероризму»

У білорусі запроваджують смертну кару за «замах на вчинення актів тероризму»

Укрінформ
Депутати білоруської Палати представників ухвалили у двох читаннях законопроєкт «Про зміну Кримінального кодексу республіки білорусь», згідно з яким запроваджується смертна кара за «замах на вчинення актів тероризму».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у ТГ-каналі Палати представників.

«Законопроєктом пропонується внесення змін до Кримінального кодексу республіки білорусь, які передбачають можливість застосування виняткового заходу покарання у вигляді смертної кари за замах на вчинення актів тероризму», - йдеться у повідомленні.

Заявлено, що проєкт закону підготовлений «з метою стримуючого впливу на деструктивні елементи, а також демонстрації рішучої боротьби держави з терористичною діяльністю».

До актів тероризму, як вважає влада білорусі, належать, серед іншого, диверсії рейкових партизанів проти пересування російських військ на війну з Україною. Правозахисники вважають їх політв'язнями.

Також варто зазначити, що «винятковий захід» може бути призначений не лише за «вчинення актів тероризму», а й за «замах» на нього, що відкриває простір для довільного тлумачення.

Читайте також: Лукашенко та путін: «братання» на чужій крові

Це відбувається на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну, розпочатого 24 лютого. Воно здійснюється, зокрема, і з території білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-