В Японії вшанували пам'ять жертв атомного бомбардування Нагасакі

В Японії вшанували пам'ять жертв атомного бомбардування Нагасакі

Укрінформ
В Японії вшанували пам'ять жертв атомного бомбардування США міста Нагасакі під час Другої світової війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

З раннього ранку у вівторок люди збираються, щоб вшанувати пам'ять жертв у низці місць, серед них у Парку миру Нагасакі, який розбитий навколо епіцентру атомного вибуху. На щорічну меморіальну церемонію тут зібралося близько 1600 осіб.

На церемонії були присутні ті, хто пережив атомне бомбардування, а також прем'єр-міністр Японії Кісіда Фуміо та представники рекордної кількості країн та регіонів світу – 83-х.

Учасники завмерли під час хвилини мовчання об 11.02 ранку – час, коли 9 серпня 1945 року над містом вибухнула атомна бомба.

Мер міста Нагасакі Тауе Томіхіса зачитав на церемонії декларацію миру. Він виступив за мир, вільний від ядерної зброї, на тлі побоювань щодо ядерних загроз з боку росії у зв'язку з її вторгненням в Україну.

Мер також закликав уряд Японії приєднатися до Договору ООН про заборону ядерної зброї.

Читайте також: росія тимчасово виводить з-під інспекції США свою ядерну зброю

Як повідомлялося, у серпні 1945 року США застосували ядерну зброю, щоб схилити Японію до капітуляції у Другій світовій війні. 6 серпня Вашингтон скинув на Хіросіму атомну бомбу "Малюк". Внаслідок ударної хвилі загинуло близько 70 тис. мирних жителів, ще 200 тис. людей померло від наслідків ядерного опромінення.

Через три дні, 9 серпня, ще одну американську атомну бомбу було скинуто на місто Нагасакі, що спричинило загибель ще близько 74 тисяч людей.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-