В Австрії стартує кампанія, присвячена національній обороні

В Австрії стартує кампанія, присвячена національній обороні

Укрінформ
На тлі повномасштабного вторгнення рф в Україну міністерство оборони Австрії запустило інформаційну кампанію, присвячену всеосяжній обороні країни.

Як передає Укрінформ, відповідну інформацію розміщено на сайті оборонного відомства Австрії.

"З початком загарбницької війни росії в Україні всеосяжна національна оборона знову набула актуальності. На додаток до військової оборони держави... стала вирізнятися важлива роль духовної, цивільної та економічної національної оборони, яка доповнюється екологічною національною обороною. Міністерство оборони розпочало зараз інформаційну кампанію", - йдеться у повідомленні.

З цієї нагоди міністр оборони Австрії Клаудіа Таннер наголосила, що слід "більше зосереджуватися на всеосяжній національній обороні, і це знову має розглядатися як головне державне завдання". Вона повідомила, що з метою покращення оборони держави буде виділено більше коштів на армію. "Аби мати можливість підтримувати та захищати наш нейтралітет і незалежність у майбутньому, нам потрібна стабільна та стійка армія, а також комплексна національна оборона", - заявила очільниця військового відомства.

Читайте також: Австрійським прокурорам дозволили розслідувати воєнні злочини рф в Україні

Президент Центру стратегічного аналізу бригадний генерал у відставці Вальтер Файхтінгер акцентував на загрозах, пов’язаних з агресією рф проти Україну та іншими деструктивними діями Москви у Європі. "Напад росії на Україну, шантаж поставками енергоресурсів, цілеспрямовані фейкові повідомлення з метою підбурювання населення проти уряду або кібератаки, які паралізують лікарні чи аеропорти. Це - не вигадки, і це впливає на всіх нас і загрожує нашій безпеці. Взаємодія цих факторів створює небезпечний коктейль" - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, на тлі війни росії проти України нейтральна Австрія  виявила зацікавленість у закупівлі в Ізраїлю безпілотників та засобів протиракетної оборони.

Раніше федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен заявив, що Україна захищає не лише свою, "а й нашу свободу".

Фото: facebook.com/bundesheer

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-