На кордоні з Косово затримали російську пропагандистку, яку підозрюють у шпигунстві

На кордоні з Косово затримали російську пропагандистку, яку підозрюють у шпигунстві

Укрінформ
У суботу, 6 серпня, міністр внутрішніх справ частково визнаного Косова Джеляль Швечла повідомив про затримання на кордоні росіянки Дар'ї Асламової за підозрою в шпигунстві на користь рф.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці, передає Укрінформ.

Міністр зазначив, що “багато країн довели, що вона [Дар'я Асламова, - ред.] займалася шпигунством на користь російської військової розвідки та діяла під виглядом журналіста”, тому в деяких країнах їй заборонено в’їзд.

“Вона також брала участь у бойових діях в Україні, проводячи пропаганду про російське вторгнення в Україну”, – додав Швечла.

Читайте також: Поліція Косова повідомила про обстріл свого підрозділу на кордоні з Сербією

За його словами, спроба Асламової проникнути до Косова збігається в часі із заворушеннями на півночі країни і доводить російський слід та пропаганду, спрямовані на дестабілізацію в Косові.

Свій допис у Facebook Швечла супроводив кількома фото Асламової — зокрема, з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим та з президентом Сирії Башаром Асадом.

Читайте також: Боррель запросив лідерів Сербії та Косово на переговори до Брюсселя

Як повідомлялося, 31 липня серби на півночі Косова заблокували вантажівками головну дорогу біля пункту перетину кордону Яріньє. Також була блокована дорога Приштина - Рашка.

Читайте також: Прем'єр Косова про ситуацію на кордоні: Ми стикаємося з сербським націонал-шовінізмом

Аби зменшити напруженість, у Косові відклали на місяць перехід на національні документи і номерні знаки.

Високий представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель привітав рішення уряду частково визнаного Косова відкласти план із заміни сербських документів та номерних знаків.

У Міністерстві закордонних справ України закликали Сербію і Косово утримуватися від дій, які можуть спровокувати насильство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-