Тайвань стверджує, що армія КНР проводить навчання з імітації нападу на острів

Тайвань стверджує, що армія КНР проводить навчання з імітації нападу на острів

Укрінформ
Китайські військові кораблі та авіація провели в суботу репетицію нападу на Тайвань, заявили в Міністерстві оборони автономії.

Як передає Укрінформ, про це інформує Reuters.

Зазначається, що 14 літаків із двадцяти, піднятих у повітря, перетнули серединну лінію - неофіційний буфер, що розділяє сторони. Також 14 китайських військових суден проводили маневри в районі Тайванської протоки.

Читайте також: Тайвань підняв винищувачі через наближення китайських літаків

Китай розпочав військові навчання в четвер у шести точках навколо острова. У суботу влада КНР заявила про продовження військових навчань навколо Тайваню до 15 серпня. Спочатку їх було оголошено до 7 серпня.

Вхід суден у південній частині Жовтого моря на період навчань заборонений. Основну увагу приділено тестуванню можливостей ударних систем та нападу з моря.

Сполучені Штати назвали ці дії ескалацією.

Армія Тайваню у відповідь розгорнула патрульні повітряні розвідувальні сили та кораблі для спостереження та перевела ракети берегового базування у режим очікування.

Читайте також: Тайвань повідомив про загрози з боку китайських літаків та кораблів

Як раніше повідомляло агентство, раніше цього тижня Тайвань з коротким візитом відвідала спікер Палати представників США Ненсі Пелосі, що розлютило Пекін, який вважає Тайвань своєю територією. Пелосі заявила, що її візит демонструє непохитну прихильність Америки підтримці демократії Тайваню, зазначивши, що «світ стоїть перед вибором між автократією і демократією».

У відповідь Китай вирішив провести безпрецедентні за масштабом військові навчання навколо острова з використанням балістичних ракет, які пролетіли над столицею автономії - Тайбеєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-