Тайвань повідомив про загрози з боку китайських літаків та кораблів

Тайвань повідомив про загрози з боку китайських літаків та кораблів

Укрінформ
Китай направив у п'ятницю ввечері 68 літаків і 13 кораблів до Тайванської протоки (протока між Китаєм та островом Тайвань) та імітував напад. У Тайвані прогнозують нові імітаційні атаки.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення міноборони Тайваню у Твітері.

“Народно-визвольна армія (Китаю - ред.) направила 68 літаків і 13 кораблів до 17.00 (UTC+ 8) для дій навколо Тайванської протоки, частина яких перетнула середню лінію та поставила під загрозу статус-кво протоки”, - повідомляє міноборони Тайваню.

У суботу зранку ЗС Тайваню повідомили, що біля Тайванської протоки було виявлено кілька кораблів Народно-визвольної армії Китаю, деякі перетнули середню лінію.

“Можлива імітація атаки на важку артилерію. ЗС Тайваню у відповідь на цю ситуацію використовували трансляцію тривоги, бойові патрульні літаки (САР), патрульні військово-морські кораблі та ракетні системи наземного базування”, - йдеться у повідомленні міноборони Тайваню.

Читайте також: Тайвань запускає сигнальні ракети через безпілотники та літаки над віддаленими островами

Як повідомляв Укрінформ, збройні сили Китаю в перші два дні військових навчань, що проходять поблизу Тайваню, залучили понад 100 бойових літаків та більше 10 кораблів.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-