Берлінська влада не дозволила виставити підбитий танк загарбників перед посольством рф

Берлінська влада не дозволила виставити підбитий танк загарбників перед посольством рф

Укрінформ
Влада центрального берлінського району Мітте не дозволила провести перед посольством рф на вулиці Унтер-ден-Лінден виставку, експонатом якого мав бути підбитий російський танк.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Berliner Zeitung.

Виставку планував організувати німецький журналіст і підприємець Енно Ленце, який керує музеєм Berlin Story Bunker. Він хотів привезти бойовий танк, розстріляний ЗСУ під час війни в Україні, та інші докази російської агресії. Цією акцією він хотів показати жителям і гостям столиці ФРН, що насправді означає війна.

«Ці підбиті танки дуже вражають людей, які нічого подібного не знають», — сказав Ленце, який вів репортажі з України з березня.

Читайте також: Злочини нацистів у Другу світову та росіян в Україні - у Варшаві відкрили виставку світлин

Заявку Ленце подав наприкінці червня. Влада обґрунтувало відмову тим, що виставка «недоречна». Журналіст був роздратований скасуванням: «Якщо моя художня ідея зачіпає «зовнішньополітичні інтереси Федеративної Республіки Німеччини», це означає, що ми тепер схиляємося перед потенційними загрозами з боку військових злочинців», - сказав він.

«Справжнім скандалом» назвав цю ситуацію посол України Андрій Мельник (якого нещодавно було звільнено наказом Президента, але він продовжує виконувати свої обов’язки). За словами дипломата, 2 оператори музеїв хочуть виставити російську військову техніку в Берліні.

«Знищена російська військова техніка, яка буде виставлена ​​в самому центрі Берліна, повинна дати людям у Німеччині на власні очі відчути жорстоку війну на знищення», — сказав Мельник виданню Tagesspiegel. Він зауважив, що українці шоковані тим, що окружне управління району Мітте відхилило заявку з абсолютно надуманим обґрунтуванням.

Читайте також: У Брюсселі відкрилася українська виставка «Захоплений будинок» про жахи війни

Нагадаємо, виставка підбитої російської техніки проводиться регулярно в Києві, а також пройшла в Варшаві та Празі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-