США відклали випробування нової ракети через військову активність Китаю – ЗМІ

США відклали випробування нової ракети через військову активність Китаю – ЗМІ

Укрінформ
Сполучені Штати відклали запланований тестовий запуск нової міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III, щоб уникнути ескалації напруженості з Пекіном, який розгорнув масштабні військові маневри в Тайванській протоці.

Про це повідомило в четвер американське видання WSJ із посиланням на офіційних представників в уряді США, передає Укрінформ.

«Військово-повітряні сили планували провести тестовий запуск цього тижня з авіабази Ванденберг у Каліфорнії. Однак випробування наразі відкладено»,- повідомили чиновники.

Читайте також: Нова балістична ракета США долає майже 7000 кілометрів

У Пентагоні підтвердили, що міністр оборони Ллойд Остін наказав відкласти запуск ракети, щоби уникнути подальшого загострення відносин з Китаєм.

«Це давно заплановане випробування, але воно відкладається, щоб обійти будь-які непорозуміння з огляду на активність КНР навколо Тайваню»,- наводить видання словами представника міноборони.

Очікується, що затримка випробувань триватиме не більше десяти днів.

Читайте також: Штати скасували випробування балістичної ракети, аби уникнути ядерної ескалації

Як повідомляв Укрінформ, Китай цього тижня оголосив про розгортання масштабних військових навчань поблизу Тайваню після візиту на нього спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

Випробування Minuteman III відоме як «Glory Trip» зазвичай проводиться кілька разів на рік для оцінки надійності міжконтинентальної балістичної ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-