У росії оголосили небажаною організацію Calvert 22 Foundation

У росії оголосили небажаною організацію Calvert 22 Foundation

Укрінформ
російська генпрокуратура оголосила "небажаною" британську неурядову організацію Calvert 22 Foundation. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«Інформацію про прийняте рішення направлено ​​до мін'юсту росії для внесення відомостей до переліку іноземних та міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнана небажаною на території рф", - заявили в генпрокуратурі.

На її думку, діяльність Calvert 22 Foundation «становить загрозу основам конституційного ладу та безпеки рф».

Читайте також: Франція заборонила своїм баскетболістам виступати в росії та білорусі

Calvert 22 Foundation – благодійна організація, створена у 2009 році лондонським економістом російського походження Нонною Матерковою. Вона займається проєктами в галузі сучасної культури, співпрацює з найбільшими університетами та музеями світу (у тому числі у 2017 році – з Ермітажем) і видає журнал The Calvert Journal.

З 2012 по 2018 роки до ради директорів Calvert 22 Foundation входив один із російських «системних лібералів» Олексій Кудрін. У 2018 році Нонна Матеркова брала участь у Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

Станом на полудень 2 серпня, у списку «небажаних» була 61 організація. 61-м значиться «Фонд Відкритої Естонії», внесений до цього переліку 29 липня.

Читайте також: На Херсонщині росіяни оточили залізничну станцію і вантажать військову техніку

Небажаним організаціям заборонено вести діяльність на території рф під загрозою адміністративного та кримінального покарання. Співпраця з такими організаціями також є приводом для кримінального переслідування.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і села України, вбивають мирне населення. Водночас кремлівський режим посилює репресії всередині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-