Служба держбезпеки Латвії бачить ризики у переїзді до Риги журналістів рф

Служба держбезпеки Латвії бачить ризики у переїзді до Риги журналістів рф

Укрінформ
Служба державної безпеки (VDD) Латвії поінформувала вищих посадових осіб країни про ризики, пов'язані з роботою дедалі більшої кількості російських медіа-компаній на території Латвії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LSM.

«Служба держбезпеки постійно оцінює ризики, які випливають із ціленаправлених та систематичних спроб росії вплинути на інформаційний простір та роботу ЗМІ. VDD проінформовано про початок роботи російських незалежних ЗМІ у Латвії. Можемо зазначити, що у зв'язку з цим служба ідентифікувала ризики і для латвійського інформаційного простору, і ризики розвідувальної діяльності, пов'язані з тим, що робота в ЗМІ завжди знаходилася у сфері інтересів спецслужб росії», - йдеться в письмовій відповіді VDD на запит Latvijas Radio.

Уточнюється, що про це Служба держбезпеки поінформувала вищих посадових осіб Латвії.

Раніше Latvijas Radio підготувало матеріал про журналістів, які приїхали з росії. У ньому, зокрема, повідомлялося, що за п'ять місяців до країни приїхали понад 200 російських журналістів та 23 медіа-організації.

Читайте також: російські телеканали намагаються обійти санкції ЄС - Герасим’юк

Як повідомлялося, після повномасштабного вторгнення росії в Україну латвійська Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) припинила мовлення в країні багатьох російських та білоруських телеканалів. Наголошувалося, що це зроблено для запобігання загрозам безпеки Латвії.

6 червня NEPLP прийняв рішення заборонити поширення в Латвії 80 телеканалів, що ще транслювалися, зареєстрованих у росії. До заборонених каналів належали, зокрема, й розважальні "Е ТВ", "Ілюзіон+", "Кино24", "Мир ТВ", "Охота и рыбалка", "Перец", "російський Иллюзион".

Водночас незалежний російський телеканал «Дождь», який припинив свою діяльність у росії, продовжує свою роботу в Ризі.

Фото: Publicitātes attēls

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-