Конгрес США визначить критерії для визнання росії державою-спонсором тероризму

Конгрес США визначить критерії для визнання росії державою-спонсором тероризму

Укрінформ
Кричущі порушення міжнародного гуманітарного права та воєнні злочини російських військ в Україні надали нового змісту закликам щодо необхідності визнати росію країною-спонсором тероризму, тому Конгрес США має намір уточнити критерії для такого кроку.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час телемарафону FreeДОМ заявила представниця Держдепартаменту США Андреа Калан.

«Для того, щоб назвати країну спонсором тероризму, існують певні критерії. Нам (Конгресу – ред.) потрібно встановити ці критерії», - зазначила Калан.

Читайте також: Визнання рф спонсором тероризму буде додатковою потужною санкцією - Кулеба

Вона зауважила, що Сполучені Штати вже зараз застосовують проти росії жорсткі санкції у зв’язку з порушеннями нею міжнародного права, тож визнання цієї країни спонсором тероризму не внесе суттєвих змін у режим таких санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня Верхня палата американського Конгресу одноголосно прийняла резолюцію, що закликає Державний департамент США визнати рф державою-спонсором тероризму.

Читайте також: Шмигаль закликав світ підтримати рішення Сенату США про визнання рф спонсором тероризму

За повідомленнями американського видання The New York Times, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що не готовий ухвалити рішення про визнання росії державою-спонсором тероризму, незважаючи на відповідну резолюцію Сенату США, оскільки це може примусити США запровадити санкції проти деяких із союзників США та ускладнить подальші дипломатичні контакти з росією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-