Президентка Єврокомісії засудила расистську заяву Орбана про «змішування рас»

Президентка Єврокомісії засудила расистську заяву Орбана про «змішування рас»

Укрінформ
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у суботу, 30 липня, засудила расистську заяву прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та заявила, що дискримінація за расовою ознакою суперечить цінностям ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на словацьке видання aktuality.sk.

«Усі країни-члени ЄС, включаючи Угорщину, підписалися на спільні глобальні цінності», – сказала фон дер Ляєн, додавши: «Дискримінація за расовою ознакою означає топтати ці цінності. Європейський Союз побудований на рівності, толерантності, справедливості та чесній грі».

Читайте також: Президент Румунії розкритикував Орбана за його заяви про «змішування рас»

Як повідомлялося, ультраправий прем’єр Угорщини Віктор Орбан у своїй нещодавній промові у румунському місті Беїле-Тушнад виступив проти змішування європейських і неєвропейських рас, чим спричинив обурення опозиційних партій і низки європейських політиків. У своєї промові глава угорського уряду також сказав антисемітський жарт про газові камери та різко розкритикував західну військову підтримку України, позиціонуючи себе як головного союзника рф в Євросоюзі.

Угорщина є членом НАТО, але ультраправий Орбан давно підтримує теплі стосунки з путіним і провів п’ять годин у москві, розмовляючи з російським лідером у лютому, незадовго до російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-