Францію вже цими вихідними знову накриє спека

Францію вже цими вихідними знову накриє спека

Укрінформ
Лише після кількох днів “перепочинку” Франція знову наближається до хвилі спеки. Вже цими вихідними на півдні країни спостерігатиметься подальше підвищення температури, а з понеділка воно пошириться на північний схід.

Про це повідомляє телеканал BFMTV, передає Укрінформ.

Зазначається, що у суботу-неділю температура знову почне зростати через спеку, яка зараз спостерігається в Магрибі та Іспанії. Зокрема, Météo France на вихідні прогнозує 32°C у Страсбурзі та Ліможі, 31°C - у Віші та Осері та 29°C - у Парижі.

Проте, стовпчик термометра покаже різке підвищення температури, до 35°C і вище, саме з понеділка. По всій південній частині країни очікується від 30°C до 36°C.

“Має прийти нова хвиля спеки”, – вказує Météo France.

Читайте також: Спека в США викликала сплеск температурних рекордів

Очікується, що спека накриє майже всю країну. Температура триматиметься високою щонайменше до четверга. У вівторок і середу в багатьох регіонах буде перевищено 30°C, причому максимальна температура іноді досягатиме 39°C - у Монтелімарі, 38°C - у Ліоні та 37°C - у Гапі.

За попередніми прогнозами, ртутний стовпчик може почати опускатися на кілька градусів з кінця наступного тижня.

Читайте також: Грецію через аномальну спеку охопили масштабні лісові пожежі

Лише узбережжя від Бретані до півночі Франції, схоже, не постраждає від нової хвилі, на відміну від останнього епізоду екстремальних температур, коли в Бресті було досягнуто 39,3°C, що є абсолютним рекордом, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції цьогоріч вже фіксували кілька хвиль надзвичайної спеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-