Грецію через аномальну спеку охопили масштабні лісові пожежі

Грецію через аномальну спеку охопили масштабні лісові пожежі

Укрінформ
На півночі, півдні та сході Греції вирують масштабні лісові пожежі, внаслідок яких сотні людей були евакуйовані.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на France24.

"Греція в неділю бореться з трьома великими лісовими пожежами по всій країні, внаслідок яких сотні людей були змушені евакуюватися, оскільки через високу температуру є побоювання виникнення нових пожеж", - йдеться у повідомленні.

Пожежі виникли на півночі, сході та півдні Греції, зокрема на острові Лесбос, де з туристичного села Ватера евакуювали сотні туристів. Внаслідок пожежі в селі пошкоджено щонайменше чотири житлові будинки, а також магазини, готелі та пляжні бари. У неділю вранці десятки пожежників намагалися приборкати вогонь, задіявши для скидання води чотири літаки та два гелікоптери.

У національному парку Дадія, відомому своєю колонією чорних грифів, що у північно-східному регіоні Еврос, четвертий день поспіль лісова пожежа. Вогонь уже знищив майже 500 гектарів лісу, приборкати його намагаються 300 пожежників.

На Пелопоннесі на півдні країни пожежа, яка спалахнула в суботу вранці, призвела до евакуації села Хрисокелярія.

Лісова пожежа в горах поблизу Афін у середу також пошкодила будинки, змусивши сотні людей евакуюватися.

У країні з суботи панує спека, очікується, що вона триматиме близько 10 днів. У деяких регіонах температура повітря піднялася до 42 градусів за Цельсієм.

Читайте також: У Європі не виключають, що цей рік стане рекордним за кількістю пожеж на континенті

Як повідомлялося, цього року пожежі в деяких регіонах Франції, Іспанії та Португалії вже спалили більше території, ніж було знищено полум’ям за весь 2021 рік. Загалом пожежі охопили майже 518 тис. гектарів.

Фото: Manolis Lagoutaris AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-