Петиція із закликом припинити фіктивне членство росії в ООН зібрала вже понад 55 тисяч підписів

Петиція із закликом припинити фіктивне членство росії в ООН зібрала вже понад 55 тисяч підписів

Укрінформ
Петицію із закликом до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша надати документи на підтвердження законного членства росії в ООН підписали вже понад 55 тисяч осіб.

Про це свідчать результати голосування на платформі петицій Change.org, передає Укрінформ.

Політолог Микола Давидюк, коментуючи петицію в ході міжнародного круглого столу в Укрінформі, висловив думку, що в України є шанс на визнання рф державою-спонсором тероризму та її видворення із ООН.

За його словами, популярність петиції серед українців та жителів багатьох інших країн сприяє підтримці її політиками та дипломатами.

«росія, котра незаконно отримала місце в ООН, не повинна мати право блокувати безпекові питання проти себе самої», - вважає експерт.

«Тому створюючи медійний резонанс навколо виключення росії за злочини перед людяністю, воєнні злочини та постійні акти тероризму на території України, ми демонструємо світові реальний запит на такий важливий крок. Через що навіть базові речі, як підписання петиції чи її популяризація, піднімають вірогідність реалізації політиками даного рішення», - зазначив Давидюк.

Він пояснив, що західна демократія реагує не тільки на проблему, але й на популярність самого запиту та актуальність теми для широких мас населення.

«Якщо говорити про саму петицію, то варто зауважити, що вона має на меті привернути увагу політиків та дипломатів до нагальності потреби та важливості швидкого реагування. Автори зазначають, що росія неправомірно знаходиться в ООН та не є правонаступницею радянського союзу в даному питанні. Через що петиція викликає шалену популярність серед українців та негатив і інтернет-булінг серед росіян та російських бото-ферм» - додав Давидюк, закликавши долучатися до підписання петиції.

Читайте також: Міжнародна петиція про виключення росії з ООН зібрала вже понад 50 тисяч голосів

Як повідомлялося, на початку липня було зареєстровано петицію щодо необхідності видворення росії з ООН, оскільки вона не пройшла процедуру вступу в організацію.

Зокрема, автори петиції звертають увагу, що “з нинішнім членством в ООН росія не є ні частиною ради, ані її членом, адже не пройшла процедуру вступу в ООН, згідно зі статтею 4 статуту ООН. Відповідно до статті 23 статуту ООН, росія не є постійним членом Ради безпеки ООН”.

Відтак автори петиції просять генсека ООН Гутерреша надати документи, що підтверджують законне членство росії в ООН.

“У разі їх відсутності таких має бути розпочата процедура вступу росії до ООН згідно зі статтею 4. У цій статті чітко зазначено, що в ООН може бути прийнята лише миролюбна країна, що неможливо за умови російської агресії проти України. Такий курс дій позбавить росію права вето в ООН, яке блокує багато мирних рішень, і відновить мир і порядок у міжнародному співтоваристві”, – підсумовується в документі.

Фото: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-