Естонія ввела нові візові обмеження для росіян

Естонія ввела нові візові обмеження для росіян

Укрінформ
Уряд Естонії затвердив обмеження, що позбавляють російських громадян можливості оформлювати тимчасові дозволи на проживання й візи з метою навчання в Естонії, а також лімітують право оформлювати короткостроковий дозвіл на роботу.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому в четвер на урядовому сайті країни, передає Укрінформ.

«Продовження санкцій проти росії має важливе значення для забезпечення невпинного тиску на цю країну. Якщо санкції допоможуть зупинити російську агресію, це матиме позитивний ефект для нашої власної безпеки», - заявив у цьому зв’язку глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу.

У цьому зв’язку він підкреслив, що невиправдана війна рф проти України не тільки грубо порушує територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, але й загрожує безпеці Естонії та всього Європейського Союзу.

Окремо вказується, що, за новими правилами, громадяни росії й білорусі відтепер не можуть отримати короткострокового дозволу на працевлаштування в Естонії, якщо вони мають вид на проживання в іншій країні Шенгенської зони.

Читайте також: Візові обмеження США стосуються російських військових, причетних до злочинів у Бучі

«Цією поправкою ми усунемо сценарії, коли короткострокова шенгенська віза подається з метою туризму, наприклад, з іншої країни-члена, щоб обійти чинні санкції», - пояснив глава зовнішньополітичного відомства Естонії.

Як повідомлялося, напередодні естонське МЗС оголосило про п'ятирічну заборону на в'їзд до країни для російського гурту «Руки Вверх!». Раніше подібна заборона була введена на в’їзд російським артистам Філіпу Кіркорову та Поліні Гагаріній, які своїми виступами підтримували агресію рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-