Візові обмеження США стосуються російських військових, причетних до злочинів у Бучі

Візові обмеження США стосуються російських військових, причетних до злочинів у Бучі

Укрінформ
Серед 2,6 тисячі російських військових та інших посадовців, які причетні до дій, що загрожують або порушують суверенітет, територіальну цілісність чи політичну незалежність України, та щодо яких США було запроваджено візові обмеження 8 травня, є військові з підрозділів, що діяли в Бучі.

Про це сказала посол США у Раді ООН з прав людини Мішель Тейлор у виступі на 34-й сесії Ради ООН в Женеві, повідомляє власкор Укрінформу.

«8 травня Сполучені Штати запровадили візові обмеження для понад 2600 російських військових та інших посадовців, які за наявними даними, причетні до дій, що загрожують або порушують суверенітет, територіальну цілісність чи політичну незалежність України. Серед цієї групи є особовий склад, який ймовірно брав участь у російських воєнних діях у Бучі», - сказала Тейлор.

Читайте також: У Бучі основні злочини чинилися там, де стояли кадировці та буряти - Денісова

Дипломатка наголосила, що зіткнувшись з повним нехтуванням путіним прав людини та людського життя, міжнародне співтовариство має продовжувати використовувати всі відповідні інструменти, щоб дати зрозуміти, що росія має негайно припинити свою загарбницьку війну, вивести війська з України та дотримуватися положень Статуту ООН.

Читайте також: Держдеп оголосив санкції проти тисяч можновладців та військових з рф та білорусі

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Женеві відбувається 34-а сесія Ради ООН з прав людини щодо погіршення ситуації з правами людини в Україні через російську агресію, за результатами якої буде прийнято резолюцію. Сесію було скликано на запит делегації України, який було підтримано більш ніш 60 країнами. Текст підсумкової резолюції було розроблено та представлено Україною.

10 травня правоохоронці заочно повідомили про підозру трьом російським військовим, які пострілами в голову вбивали мирних жителів у місті Буча Київської області.

За воєнні злочини росії в України порушені понад 9 тисяч справ, процес притягнення злочинців до відповідальності розпочався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-