Молдова продовжила надзвичайний стан, пов’язаний з війною в Україні

Молдова продовжила надзвичайний стан, пов’язаний з війною в Україні

Укрінформ
Надзвичайний стан у Молдові, ведений після повномасштабного російського вторгнення в Україну, продовжений ще на 60 днів рішенням парламенту республіки.

Відповідне рішення законодавці ухвалили в четвер, повідомляє Укрінформ із посиланням на Moldpres.

«Необхідність продовження надзвичайного стану обґрунтовується потребою швидкого втручання Комісії з надзвичайних ситуацій (КНС) з метою забезпечення енергетичної та продовольчої безпеки країни, враховуючи, що війна в Україні продовжує впливати на торговельні зв’язки, логістичні ланцюги, включно з поставками продуктів харчування й нафтопродуктів», - заявила перед голосуванням у парламенті прем’єр-міністр країни Наталія Гавриліца.

Рішення підтримали 52 депутати, опозиція висловилася проти. Таким чином, надзвичайний стан продовжиться ще на два місяці після 8 серпня 2022 року.

Читайте також: Молдова стурбована через можливе вторгнення росії - прем’єр-міністерка

Ця норма дозволяє Комісії з надзвичайних ситуацій видавати обов’язкові для виконання розпорядження органам влади, суб’єктам господарювання, установам, а також громадянам та іншим особам у період дії надзвичайного стану.

Як повідомлялося, надзвичайний стан у Молдові введений 24 лютого, одразу після того, як росія почала повномасштабну агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-