Орбана у Відні супроводжували фотографіями з Бучі

Орбана у Відні супроводжували фотографіями з Бучі

Фото, відео
Укрінформ
Українські активісти провели пікет біля федеральної канцелярії Австрії, де у четвер проходила зустріч федерального канцлера Карла Негаммера та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, відомого своєю проросійською позицією.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Зокрема, глава угорського уряду, який днями виступив з рядом антиєвропейських та проросійських висловлювань, а також заявами антисемітського та расистського характеру, прибув з офіційним візитом до Австрії у четвер вранці. Його прийняли з військовими почестями на площі Бальхаусплатц, після чого розпочалися переговори з канцлером Австрії Карлом Негаммером.

На виході з канцелярії після двосторонніх переговорів угорську делегацію зустріли українські активісти, які розташувалися з різних боків перекритої правоохоронцями площі. З одного боку відбувався зареєстрований у поліції мітинг української діаспори, який на регулярній основі проходить в цьому місці з метою привернути увагу до війни росії проти України. Цього разу, щоправда, він також був спрямований на засудження політики угорського уряду на чолі з Орбаном, який намагається виправдати російську агресію проти України та внести розкол у європейську єдність.

З іншого боку виїзду з площі, де, власне, і проїжджала офіційна угорська делегація, з одиночним пікетом розташувався активіст української громади Андрій Каріоті. У руках він тримав великий банер з фотографіями жертв російських воєнних злочинів у Бучі, які шокували весь цивілізований світ. Також активіст роздавав перехожим інформаційні листівки, у яких розповідалося про загарбницьку війну росії, яка зумисно веде також обстріли цивільного населення в Україні, та наміри дружити з цією терористичною державою з боку прем’єра Угорщини Віктора Орбана. "Не будь, як Орбан! Жодних переговорів з терористами!", - йшлося на листівці із зображенням прем’єра Угорщини з російським прапором.

Український пікет до приїзду Орбана у Відні / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Пікет українського активіста привертав значну увагу з боку перехожих, включаючи журналістів, які виходили з канцелярії після пресконференції глав австрійського та угорського урядів. Автомобілі угорської делегації проїхали на тлі фотографій жертв Бучі, не зупиняючись. Присутні на місці австрійські поліцейські не перешкоджали пікету.

«Сьогодні ми провели акцію з метою привернути увагу до того, що приїхав прем’єр-міністр Угорщини, який не напряму дозволяє росії впливати на настрої у Євросоюзі. Це – людина, яка контактує з путіним з багатьох питань, яка також називається неофіційно «диктатором» в Європейському Союзі і яка має право впливати на рішення та стратегію розвитку ЄС», - зазначив у коментарі кореспонденту Укрінформу Андрій Каріоті.

За його словами, важливо, щоб Євросоюз продовжував підтримку України, зокрема і шляхом санкцій проти держави-агресора, і щоб «неофіційний диктатор в ЄС Орбан не мав права на такі стратегічні рішення, які важливі для захисту усіх країн ЄС, включаючи Австрію».

Як повідомлялося, ультраправий прем’єр Угорщини Віктор Орбан у своїй нещодавній промові у румунському місті Беїле-Тушнад виступив проти змішування європейських і неєвропейських рас, чим спричинив обурення опозиційних партій і низки європейських політиків. У своєї промові глава угорського уряду також сказав антисемітський жарт про газові камери та різко розкритикував західну військову підтримку України, позиціонуючи себе як головного союзника рф в Євросоюзі.

Угорщина є членом НАТО, але ультраправий Орбан давно підтримує теплі стосунки з путіним і провів п’ять годин у москві, розмовляючи з російським лідером у лютому, незадовго до російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-