Сім'я глави роскомнагляду володіє майном на сотні мільйонів рублів - ЗМІ

Сім'я глави роскомнагляду володіє майном на сотні мільйонів рублів - ЗМІ

Укрінформ
Керівнику роскомнагляду Андрію Ліпову та членам його сім'ї належить нерухомість та автомобілі на загальну суму понад 600 мільйонів рублів, що за нинішнім курсом перевищує $10 млн.

Це випливає з розслідування російського опозиційного видання «Верстка», передає Укрінформ.

«Вперше відомості про доходи Ліпова були опубліковані у 2012 році. І за наступні п'ять років його спільний із дружиною заробіток становив лише 58 мільйонів рублів... Цих грошей Ліповим не вистачило б на купівлю земельної ділянки, будівництва там будинку, а також придбання двох квартир на вулицях Вавилова та Профспілкової (у москві - ред.) та двох іномарок: офіційний заробіток сім'ї був меншим на порядок», - йдеться у розслідуванні, заснованому на вивченні відомостей з офіційних джерел, а також на даних, отриманих у результаті витоку сервісу «Яндекс. Еда».

Зокрема, родина Ліпова володіє ділянкою у селі Кам'янка, яке у 2012 році увійшло до складу Москви. Площа ділянки 4,4 тисячі квадратних метрів, на ній розташовані два котеджі. Вартість будинків та землі може становити від 450 млн до 500 млн рублів. Раніше ними володіли Ліпов з дружиною, але після його призначення головою роскомнагляду у 2020 році власниками стали діти чиновника.

Читайте також: У рф оштрафували Google на майже 22 мільярда рублів за невидалення інформації про війну

Крім того, за даними «Верстки», сім'я Ліпових має три квартири в москві. Їхня загальна площа становить 285 квадратних метрів, а загальна вартість може сягати 127,5 мільйона рублів. Крім того, дружина Липова володіє позашляховиком Range Rover 2014 випуску, а син - автомобілем Toyota Land Cruiser Prado 2014.

У деклараціях Ліпова за останні два роки зазначено, що він має лише дві квартири.

Як повідомлялося, від початку повномасштабної війни в Україні роскомнагляд заблокував Twitter, Facebook, Instagram, а також сайти десятків ЗМІ, зокрема Радіо Свобода, проєкт RFE/RL Крим. BBC, Deutsche Welle.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-