До Естонії прибули три кораблі постійної військово-морської групи НАТО

До Естонії прибули три кораблі постійної військово-морської групи НАТО

Укрінформ
До Старої гавані Таллінна та естонського порту Мууга у понеділок прибули кораблі 1-ї постійної військово-морської групи НАТО (SNMG1 – Standing NATO Maritime Group 1). 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на національного мовника ERR.

«Це другий візит кораблів цього об'єднання цього року. Він свідчить про присутність Альянсу у регіоні. Подібні візити сприяють розширенню співробітництва. Крім цього, гості зможуть ознайомитися з умовами та особливостями місцевої акваторії», - наголосив заступник командувача ВМС Естонії капітан Йохан-Еліас Сельямаа.

Читайте також: У Польщі заявили, що матимуть найсильніші сухопутні війська серед союзників по НАТО у Європі

Перші два кораблі, штабний корабель ВМС Нідерландів HNLMS Karel Doorman (він так само - флагман SNMG1) і португальський фрегат NRP Corte-Real, пришвартувалися біля причальної стінки у Старій гавані Таллінна (Ванасадам) сьогодні вранці. Третє судно, британський танкер RFA Tidesurge, прибуло до порту Мууга (за 10 км на схід від Таллінна).

Командир групи комодор Жанетт Моранг та капітани кораблів провели зустріч із заступником командувача Силами оборони Естонії генерал-майором Вейко-Велло Пальмом та віцеканцлером естонського Міністерства оборони з питань планування держоборони Тійною Уудеберг.

Читайте також: Естонія, Литва й Польща отримали від ЄС додаткові €125 мільйонів на підтримку українців

В Естонії кораблі матимуть змогу поповнити свої запаси та підготуватися до виконання подальших завдань. Минулого разу кораблі SNMG1 відвідували Естонію у квітні цього року. Під час того візиту військові моряки союзників провели спільні навчання з естонськими ВМС та ВПС.

Постійні військово-морські групи НАТО – це оперативні об'єднання підвищеної готовності. Вони мають можливість проводити операції як у мирний, так і воєнний час.

Ця новина прийшла на тлі повномасштабної російської агресії в Україні, яка розпочалася 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-