У Польщі заявили, що матимуть найсильніші сухопутні війська серед союзників по НАТО у Європі

У Польщі заявили, що матимуть найсильніші сухопутні війська серед союзників по НАТО у Європі

Укрінформ
Польща матиме найсильніші сухопутні війська серед усіх європейських партнерів по НАТО, аби ефективно відлякувати російського агресора.

Про це в інтерв’ю тижневику Sieci повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ з посиланням на Wpolityce.pl.

Як підкреслив Блащак, польська армія має бути настільки "великою і сильною", щоб відлякати агресора. Він підкреслив, що у кремлі не наважаться напасти на сильного, вони атакуватимуть, коли бачитимуть слабкість іншої сторони.

“Як з точки зору артилерії, так і з точки зору бронетанкових сил в кінцевому результаті сильнішої країни в Європі не буде. У нас будуть найсильніші сухопутні війська серед європейських країн НАТО”, - підкреслив Блащак, наголосивши, що Польща, межуючи з росією на півночі і з білоруссю на сході, фактично є “на лінії фронту”.

Читайте також: Польща може допомогти з підготовкою українських саперів

Він також зазначив, що Польща будує багатоступеневу систему ППО країни. Зокрема, в цьому році Варшава отримає замовлені в 2018 році у США ЗРК Patriot, які є сумісними з британськими системами ППО короткого радіуса дії Sky Sabre.

Читайте також: Міністр оборони Польщі: Наш південно-східний кордон має бути з Україною, а не росією

Як повідомлялося, Польща купила у США 250 нових танків Abrams й додатково 116 танків Abrams старшої генерації. Нещодавно стало відомо, що Польща придбає у Південної Кореї щонайменше 180 танків K2 та 48 винищувачів FA-50.

Фото: PAP/Artur Reszko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-