В Ізраїлі занепокоєні закриттям «Сохнута» в рф

В Ізраїлі занепокоєні закриттям «Сохнута» в рф

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід заявив, що закриття в росії Єврейського агентства «Сохнут» може серйозно позначитися на ізраїльсько-російських відносинах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

У канцелярії глави ізраїльського уряду зазначили, що в неділю вранці Лапід провів нараду з цього питання. "Прем'єр-міністр заявив, що відносини з росією важливі для Ізраїлю. Важливим є і той факт, що в росії проживає велика єврейська діаспора. Ці моменти обговорюються під час усіх дипломатичних контактів на високому рівні з москвою", - йдеться у повідомленні канцелярії.

Лапід доручив учасникам ізраїльської делегації бути готовими вилетіти до рф негайно після отримання згоди москви на переговори, а також докласти всіх зусиль для просування правового та дипломатичного діалогу на високому рівні, наголошується в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, управління міністерства юстиції рф по москві звернулося до суду з вимогою ліквідувати автономну некомерційну організацію «Єврейське агентство «Сохнут»». Попередня бесіда за позовом призначена у Басманному суді москви на 28 липня. В суді пояснили, що претензії мін'юсту пов'язані з порушенням організацією російського законодавства під час здійснення своєї діяльності.

Читайте також: Єврейське агентство зібрало $15 млн допомоги для України

На початку липня газета The Jerusalem Post повідомляла, що російська влада вимагає від Єврейського агентства для Ізраїлю («Сохнут») припинити діяльність на території країни. Після чого, за повідомленнями ЗМІ, влада Ізраїлю звернулася до москви за відповідними роз'ясненнями.

Єврейське агентство «Сохнут» — міжнародна організація, основне завдання якої – допомога в репатріації до Ізраїлю. Також воно займається питаннями, пов'язаними із глобальною єврейською спільнотою. Організація була утворена в 1929 році. У срср, а потім у росії представництво «Сохнута» діє з 1989 року.

У міру посилення політичного режиму в росії, деякі російські культурні та громадські діячі отримували ізраїльське громадянство, щоб мати можливість вільно пересуватися світом або емігрувати з росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-