У росії вимагають ліквідувати через суд єврейське агентство «Сохнут»

У росії вимагають ліквідувати через суд єврейське агентство «Сохнут»

Укрінформ
Управління міністерства юстиції рф по москві звернулося до суду з вимогою ліквідувати автономну некомерційну організацію «Єврейське агентство «Сохнут». 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

Попередня бесіда за позовом призначена у Басманному суді москви на 28 липня. У суді пояснили, що претензії мін'юсту пов'язані з порушенням організацією російського законодавства при здійсненні своєї діяльності.

Читайте також: Єврейське агентство зібрало $15 млн допомоги для України

На початку липня газета The Jerusalem Post повідомляла, що російська влада вимагає від Єврейського агентства для Ізраїлю («Сохнут») припинити діяльність на території країни. Після чого, за повідомленнями ЗМІ, влада Ізраїлю звернулася до москви за відповідними роз'ясненнями.

Єврейське агентство «Сохнут» — міжнародна організація, основне завдання якої – допомога в репатріації до Ізраїлю. Також вона займається питаннями, пов'язаними з глобальною єврейською спільнотою. Організація була утворена в 1929 році. В СРСР, а потім у росії представництво «Сохнут» діє з 1989 року.

Читайте також: Суд у рф дозволив депортувати громадянку білорусі, незважаючи на протест ООН

У міру посилення політичного режиму в рф деякі російські культурні та громадські діячі отримували ізраїльське громадянство, щоб мати можливість вільно переміщуватися світом або емігрувати з росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-