Суд у рф дозволив депортувати громадянку білорусі, незважаючи на протест ООН

Суд у рф дозволив депортувати громадянку білорусі, незважаючи на протест ООН

Укрінформ
У росії Другий апеляційний суд у Санкт-Петербурзі, незважаючи на протест ООН, залишив чинним рішення про депортацію на батьківщину 25-річної громадянки білорусі Яни Пінчук.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на правозахисний центр «Вясна».

На думку російських правозахисників, кримінальне переслідування білоруської активістки є політично мотивованим. Вони вимагали від влади рф дати їй притулок.

Також наголошується, що рішення було ухвалено, незважаючи на протест Комітету з прав людини ООН, який вимагав від влади росії заборони на екстрадицію Пінчук.

Уродженку Вітебська Яну Пінчук, яка проживає з 2018 року в росії, затримали в її квартирі в Петербурзі у листопаді 2021 року. Влада білорусі обвинувачує дівчину за кількома статтями КК, загальне покарання за якими може становити до 19 років позбавлення волі.

Читайте також: У Мінську засудили подружжя політичних активістів за участь у протестах

Слідство стверджує, що під час масових протестів у білорусі в 2020 році Пінчук займалася адмініструванням опозиційних телеграм-каналів "Вітебськ 97%", "Орша 97%" та "Новополоцьк і Полоцьк 97%", які згодом були визнані владою "екстремістськими".

За час перебування у неволі Яна встигла вийти заміж за активіста Микиту Сафронова. За повідомленнями ЗМІ, за останній місяць у СІЗО здоров'я Яни Пінчук значно погіршилося, однак у медичній допомозі їй відмовили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-