У Мінську засудили подружжя політичних активістів за участь у протестах

У Мінську засудили подружжя політичних активістів за участь у протестах

Укрінформ
Ексглаву білоруського опозиційного руху "Молодий фронт" Дмитра Дашкевича засуджено до 1,5 року колонії, його дружина Анастасія отримали три роки "домашньої хімії".

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на правозахисний центр «Вясна».

Подружжя Дашкевича засудили за участь в акції протесту 23 серпня 2020 року в Мінську. Прокурор просив 1,5 року реального позбавлення волі для обох підсудних, але суддя врахувала, що Анастасія місяць тому народила четверту дитину, і ухвалила інше рішення.

"Домашньою хімією" у білорусі вважається "обмеження свободи без направлення до виправної установи". Засуджений залишається на волі за дотримання низки умов: відзначатись у міліцейській дільниці та залишатися вдома у певні години.

Дмитро Дашкевич очолював рух "Молодий фронт" у 2004–2015 роках. Він це вже третій термін позбавлення волі. 2006 року він отримав 1,5 року колонії за статтею "діяльність від імені незареєстрованої організації", а 2011 року був засуджений до двох років за статтею "хуліганство".

У фіналі свого останнього слова Дашкевич закликав суддів та прокурорів "трохи задуматися" про те, що вони творять: "Чи є щось, що б ви не зробили, якщо вам накажуть, чи є для вас якісь межі?"

Читайте також: росіянка Сапега попросила лукашенка про помилування – BBC

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять мирні міста та села України, вбивають мирне населення. Вторгнення здійснюється у тому числі і з території білорусі. Водночас мінський режим, як і кремлівський, посилює репресії і всередині країни.

Фото; Вясна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-