Глава МЗС Німеччини розкритикувала спільне фото Ердогана та путіна

Глава МЗС Німеччини розкритикувала спільне фото Ердогана та путіна

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок розкритикувала президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана за спільне фотографування з кремлівським диктатором володимиром путіним під час тристороннього ірано-російсько-турецького саміту у Тегерані.

Про це Бербок сказала німецькій газеті Bild, передає Укрінформ.

"Те, що на цьому фото присутній президент Туреччини – це, м’яко кажучи, виклик", - прокоментувала Бербок спільне фото президентів Туреччині, Ірану та росії, які посміхаються та тримаються за руки.

Читайте також: Бербок назвала новою пропагандою заяву лаврова про «розширення географії війни в Україні»

Вона вказала на те, що Туреччина є членом НАТО і надає військову підтримку Україні в її протистоянні російській агресії. А тому, за словами глави німецького МЗС, для неї ця фотографія – "більш ніж незрозуміла". "Ось чому ця фотографія для мене більш ніж незрозуміла, особливо з точки зору члена НАТО", - зазначила Бербок.

Міністр додала, що ця зустріч у Тегерані чітко показує, наскільки важливо, "щоб ми стояли разом із партнерами по цінностях", які "не лише вірять в міжнародні правила, а й також їх відстоюють".

Читайте також: Бербок не бачить можливості для переговорів із росією

Як відомо, 19 липня президент держави-агресора путін побував з візитом в Ірані, що став його другим закордонним вояжем після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому. У Тегерані відбулася, зокрема, тристороння зустріч президентів ІРІ, Туреччини та росії.

Фото: ALT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-