Бербок назвала новою пропагандою заяву лаврова про «розширення географії війни в Україні»

Бербок назвала новою пропагандою заяву лаврова про «розширення географії війни в Україні»

Укрінформ
Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок назвала новою пропагандою російської сторони заяву міністра закордонних справ рф сергія лаврова про "географічне розширення завдань війни в Україні".

Як передає Укрінформ, про це вона сказала в інтерв'ю DW.

«росія щоразу використовує нові аргументи. Зараз вони (росіяни - ред.) стверджують, що це пов'язано з військовою підтримкою (України Заходом - ред.). Але вони й раніше атакували Київ та інші частини України», - нагадала Бербок.

Вона назвала новою пропагандою російської сторони заяву лаврова про "географічне розширення завдань війни в Україні".

Міністерка закордонних справ ФРН зазначила, що Захід не лише підтримує Україну, висловлюючи солідарність із цією країною, а й продовжує надавати їй військову допомогу.

Читайте також: Міністр оборони Німеччини: Україна може розраховувати на нашу подальшу підтримку

Як повідомлялося, лавров в інтервʼю російським ЗМІ заявив про зміну географії у війні через постачання Україні все більш далекобійної зброї. Тепер, за словами міністра країни-агресора, це не тільки "днр" та "лнр", це ще й Херсонська, Запорізька області та низка інших територій, «і цей процес продовжуватиметься».

У відповідь глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що зізнання лаврова у мріях захопити більше української землі доводять, що рф відкидає дипломатію і зосереджена на війні та терорі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-