Міністр економіки ФРН: Запустити Nord Stream 2 - все одно, що підняти над Європою білий прапор

Міністр економіки ФРН: Запустити Nord Stream 2 - все одно, що підняти над Європою білий прапор

Укрінформ
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек виступає проти запуску другої нитки газопроводу «Північний потік», оскільки це лише збільшить залежність ФРН та Європи від російського газу.

Про це він заявив в інтерв’ю німецькому телеканалу ZDF, передає Укрінформ.

«Ми не повинні підвищувати залежність від російського газу. «Північний потік-2» не схвалено, він перебуває під американськими санкціями. І якщо запустити «Північний потік-2», то ми цим самим лише збільшимо нашу залежність від російського газу», - наголосив Габек.

За його словами, у такому разі «путін також досягне своєї мети щодо Німеччини та Європи – розвалити санкційний режим». «І це було б як підняття білого прапора в Німеччині та Європі. Ми в жодному випадку не повинні це робити», - додав Габек.

Міністр економіки ФРН наголосив, що не можна дозволити, щоб путін застосував «газовий важіль проти нас».

Читайте також: Україна спонукає Канаду продовжити санкції, а ФРН - блокувати трансфер турбіни для Nord Stream

Як повідомлялося, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Німеччина призупинила запуск у роботу газопроводу «Північний потік-2».

У березні стало відомо, що компанія Nord Stream 2 AG, оператор газопроводу «Північний потік-2», є неплатоспроможною.

«Північний потік - 2» – російський газопровід, збудований в обхід України. Його проклали дном Балтійського моря з рф до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ «газпром». Пакет документів для сертифікації газопроводу було представлено у вересні 2021 року, проте у листопаді процес сертифікації припинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-