ОАЕ і Франція зміцнюватимуть стратегічне партнерство - Макрон

ОАЕ і Франція зміцнюватимуть стратегічне партнерство - Макрон

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявляє, що Франція та Об’єднані Арабські Емірати зміцнюватимуть стратегічне партнерство.

Про це Макрон написав у Твітері за результатами першого дня державного візиту президента Об’єднаних Арабських Еміратів Мухаммада ібн Заїда ібн Султана Аль Нахайяна до Франції та підписання двосторонньої угоди про стратегічне партнерство в енергетичній сфері, передає Укрінформ.

“Стратегічне партнерство, яке ми зміцнюємо, зблизить Об’єднані Арабські Емірати та Францію як ніколи”, - написав Макрон, зазначивши, що йдеться про такі напрямки співпраці, як безпека та оборона, енергетика та технології майбутнього, культура та освіта чи навіть космос.

Читайте також: Франція та ОАЕ підписали угоду про стратегічне партнерство у сфері енергетики

Своєю чергою, Le Point повідомляє, що бесіда двох президентів в Єлисейському палаці головним чином була присвячена енергетичним питанням, в тому числі, постачанню палива в контексті зростання цін на нафту.

“Мета цього партнерства полягає в тому, щоб визначити спільні інвестиційні проєкти у Франції, Об’єднаних Арабських Еміратах або в інших країнах світу в галузі водню, відновлюваних джерел енергії або навіть ядерної енергії”, — пише видання з посиланням на урядову заяву.

Читайте також: Франція збільшить розмір оборонного бюджету — Макрон

“Ця угода дасть змогу в нинішньому невизначеному енергетичному контексті створити стабільну довгострокову основу для цієї співпраці, прокласти шлях для нових промислових контрактів і визначити майбутні спільні інвестиційні проекти”, - йдеться в повідомленні уряду, в якому також згадується “можливість створення двостороннього фонду для фінансування зелених проєктів”.

Візит має ознаменуватися “оголошенням гарантій Еміратів стосовно кількості вуглеводнів (тільки дизельного палива), що постачаються до Франції”, яка “прагне диверсифікувати свої джерела поставок у контексті конфлікту в Україні”, - йдеться у повідомленні Єлисейського палацу.

Читайте також: Франція запропонує партнерам по G20 посилити гуманітарну та фінансову підтримку України

Дискусії між двома президентами також повинні були зосередитися на їхніх спільних зусиллях щодо зміцнення стабільності та безпеки на Близькому Сході, зокрема, щодо іранського ядерного досьє.

Зазначається, що франко-еміратські відносини значно поглибилися в останні роки, кульмінацією яких у грудні став рекордний контракт на 14 млрд євро на 80 винищувачів Rafale. Франція також має військову базу в Абу-Дабі.

Як повідомляв Укрінформ, 18 липня Франція та ОАЕ підписали угоду про стратегічне партнерство у сфері енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-