ЄС посилить реагування на дезінформацію для протидії закордонним втручанням

ЄС посилить реагування на дезінформацію для протидії закордонним втручанням

Укрінформ
Неспровоковане вторгнення росії в Україну та розгорнута кремлем масована кампанія дезінформації проти України та проти усього Заходу поставили ЄС перед необхідністю посилити протидію закордонним інформаційним маніпуляціям та втручанням.

Як повідомляє Укрінформ, резолюція Ради ЄС із відповідним висновком оприлюднена сьогодні на сайті Європейської Ради.

«Російське вторгнення в Україну та пропаганда війни підкреслили термінову необхідність подолання закордонних інформаційних маніпуляцій та втручання, спрямованих не лише проти росіян, але проти глобальної аудиторії», - йдеться у документі.

Як зазначається в резолюції, такі маніпуляції часто використовуються як частина ширшої гібридної кампанії, та спрямовані на дезорієнтацію, обман та дестабілізацію демократичних суспільств шляхом стратегічного та скоординованого створення та використання культурних й соціальних джерел напруги.

«Ці технології втручання, що вже використовувалися росією, були лише посилені в ході її неспровокованої та нічим не виправданої військової агресії проти України», - наголошується у документі.

Резолюція відображує намір Євросоюзу посилити боротьбу з цією загрозою на всіх рівнях, зокрема у багатосторонньому форматі у взаємодії з ООН та в межах цієї організації, а також в рамках інших міжнародних та регіональних організацій. Рада ЄС запросила всі зацікавлені сторони інтенсифікувати роботу з розробки міжнародних принципів поводження з дезінформацією, а також із закордонними інформаційними маніпуляціями та втручанням.

«Рада ЄС закликала високого представника та Європейську Комісію представити думку, за умови повної поваги до прав людини та фундаментальних свобод, щодо запровадження належним чином визначених заходів, які можуть вживатися проти акторів, що залучені до закордонних інформаційних маніпуляцій та втручання, в інтересах захисту громадського порядку та безпеки ЄС», - йдеться у документі.

Читайте також: роспропаганда лякає Захід ядерною війною через вступ до НАТО Швеції і Фінляндії

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається Рада міністрів ЄС із закордонних справ, одним з головних питань якої є розвиток ситуації щодо збройного вторгнення росії в Україну та його наслідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-