міноборони росії вперше назвало командувача угруповання «Схід», що воює в Україні

міноборони росії вперше назвало командувача угруповання «Схід», що воює в Україні

Укрінформ
Угрупованням російських військ "Схід", що воює в Україні, командує генерал-лейтенант Рустам Мурадов.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Як зазначається, ім'я керівника угруповання «Схід», яке веде бойові дії на донецькому напрямку, було названо вперше в ході інспекції окупаційних військ міністром оборони рф сергієм шойгу.

У ході поїздки той також дав вказівку на пріоритетні ураження ракетних та артилерійських засобів великої дальності української армії, які завдають серйозних ударів по російських зс та їхньому логістичному забезпеченню.

16 липня у міноборони росії повідомили, що шойгу проінспектував угруповання "Південь" та "Центр". Тоді ж офіційно було названо імена командувачів цих російських угруповань - генерал-полковника Олександра Лапіна та генерала армії Сергія Суровікіна.

Рустам Мурадов з 2018 року обіймає посаду заступника командувача військ Південного військового округу. У 2016 році був представником рф у центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі. У 2017 році працював військовим радником у Сирії, за що отримав звання героя росії. До травня минулого року командував російським "миротворчим контингентом" у Нагірному Карабасі. За чотири дні після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну генерал Мурадов потрапив під санкції Євросоюзу.

Читайте також: росія готується до нового етапу наступальних дій в Україні - розвідка

24 лютого росії розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста та села України, вбивають мирне населення. Водночас війська росії зазнають великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-