Північна Македонія схвалила угоду, необхідну для вступу до Євросоюзу

Північна Македонія схвалила угоду, необхідну для вступу до Євросоюзу

Укрінформ
Північна Македонія подолала ще одну перешкоду на шляху вступу до членства в Євросоюзі, схваливши угоду із сусідньою Болгарією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

«Парламент у Скоп'є 16 липня схвалив угоду з Болгарією про визнання болгарської меншини у Північній Македонії», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення було ухвалене одностайно, проте депутати від опозиційної націоналістичної партії VMRO-DPMNE під час голосування залишили залу засідань на знак протесту.

Угода передбачає захист прав болгарської меншини в Північній Македонії шляхом конституційних поправок. Країна  також узяла на себе зобов'язання підтримувати добросусідські відносини з Болгарією.

Читайте також: Статус кандидата в ЄС: Албанія, Чорногорія і Північна Македонія підтримують Україну

Лідери Євросоюзу привітали рішення парламенту Північної Македонії, вказує DW. «Це була історична можливість, - заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. - Це великий крок на вашому шляху до європейського майбутнього». Голова Європейської ради Шарль Мішель наголосив: «У нас спільне майбутнє, і ми вітаємо вас із розкритими обіймами».

Як повідомлялося, парламент Болгарії 24 червня зняв вето на переговори про вступ до Європейського Союзу Північної Македонії та Албанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-