Нейтральна Австрія на тлі війни в Україні зацікавилася ізраїльськими дронами

Нейтральна Австрія на тлі війни в Україні зацікавилася ізраїльськими дронами

Укрінформ
Австрія зацікавлена у закупівлі в Ізраїлю безпілотників та засобів протиракетної оборони.

Як передає Укрінформ з посиланням на АРА, про це заявив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер у вівторок після зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Яіром Лапідом у Тель-Авіві.

"Негаммер проявив особливий інтерес до безпілотників та захисту від ракет та інших снарядів. У цьому контексті канцлер нагадав, що за 500 кілометрів від кордону з Австрією є країна у стані війни. Не слід виключати, що Австрії також можуть нести загрозу, наприклад, безпілотники", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Штатах кажуть, що Іран планує передати рф кілька сотень бойових дронів

За словами Негаммера, Австрії потрібно покращити оснащення армії озброєння і тому оборонний бюджет буде збільшений. На цьому тлі велику увагу буде приділено співпраці з Ізраїлем у сфері озброєнь.

У ході візиту канцлер Австрії також обговорив можливість майбутніх закупівель газу в Ізраїлю.

За результатами зустрічі глав урядів Австрії та Ізраїлю було підписано декларацію про всебічне стратегічне партнерство, яка стосується таких сфер, як економічні відносини, безпекова політика, боротьба з тероризмом, кліматична політика, молодіжні обміни та вшанування пам'яті жертв Голокосту.

Читайте також: Стартувало навчання перших 150 операторів «Армії дронів»

Як передає Укрінформ, раніше федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен заявив, що Україна зараз захищає не лише свою свободу, "але й нашу свободу".

За словами Ван дер Беллена, Австрія як нейтральна країна не може відправити Україні зброю, але допомагає у гуманітарній та медичній сферах, приймає вимушених переселенців з України. До того ж, як зізнався президент, в Австрії у самої немає добре оснащених збройних сил. Він додав, що війна рф проти України продемонструвала, що Австрія також має приділити більшу увагу оснащенню своєї армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-