Виробник конструкторів LEGO йде з росії

Виробник конструкторів LEGO йде з росії

Укрінформ
Данський виробник конструкторів LEGO припинить комерційну діяльність у росії та розірве відносини з компанією з Inventive Retail Group, яка керує російськими магазинами бренду.

Про це виданню Inc. повідомив співрозмовник у компанії та підтвердив гендиректор російського підрозділу LEGO Євген Чихачов, передає Укрінформ.

«Враховуючи істотні порушення операційного середовища, що тривають, ми ухвалили рішення припинити комерційну діяльність у росії на невизначений термін. Це включає припинення роботи більшої частини нашої московської команди і наше партнерство з Inventive Retail Group», — повідомив Чихачов.

Читайте також: Найбільший виробник алкоголю у світі йде з росії

За його словами, московський підрозділ компанії вже скоротив 70 співробітників.

У росії працював 81 магазин LEGO. Компанія призупинила постачання продукції до країни 3 березня після повномасштабного російського вторгнення в Україну. На початку червня стало відомо, що частина сертифікованих магазинів Lego припинила роботу. Що буде з точками, які залишилися, поки невідомо, зазначає Inc.

11 червня мінпромторг росії включив продукцію LEGO до переліку товарів, дозволених для паралельного імпорту. Товари з цього переліку можна ввозити до росії без дозволу правовласника.

Читайте також: Косметична мережа Lush закриває бізнес у росії

Юрист Дар'я Невська заявила Inc., що теоретично «сірі» набори LEGO можна буде продавати в тих же торгових точках, де знаходилися офіційні магазини бренду, але їхню назву доведеться змінити.

Після початку повномасштабної російської агресії в Україну сотні іноземних компаній оголосили про припинення роботи в росії або про повний вихід з країни. Наприкінці березня уряд росії дозволив паралельний імпорт. Наприкінці червня в країні набув чинності закон, що дозволяє російським компаніям імпортувати товари без дозволу правовласника.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-