рф цинічно використовує членство в ООН для своїх зовнішньополітичних цілей – МЗС ФРН

рф цинічно використовує членство в ООН для своїх зовнішньополітичних цілей – МЗС ФРН

Укрінформ
росія цинічно використовує своє членство в ООН і ситуацію з біженцями в Сирії для своїх зовнішньополітичних цілей.

Так оцінили в МЗС ФРН ветування росією в РБ ООН питання продовження дії гуманітарного коридору Баб-ель-Хава у Сирії, передає Укрінформ.

«Вето росії в п'ятницю показало нам, що ми не можемо очікувати, що росія відмовиться від своєї цинічної гри використання гуманітарної допомоги цивільному населенню як розмінної монети», - заявив у понеділок речник МЗС Крістофер Бургер.

Читайте також: Крадені металопрокат і зерно з Маріуполя вивозять у нейтральні води і вантажать на кораблі в Сирію

За його словами, терміново потрібна угода, щоб гуманітарна допомога, яка надається в Сирію через ООН, могла продовжувати надходити в країну. Попри вето росії, переговори в Нью-Йорку тривають, повідомив дипломат.

Саме життя близько 2,5 мільйонів сирійців залежать від постачання гуманітарних грузів через прикордонний пункт Баб-аль-Хава. Це останній пункт пропуску для гуманітарної допомоги з Туреччини в Сирію. Минулого року Німеччина виділила понад 700 мільйонів євро на гуманітарну допомогу Сирії, а на цьогорічній донорській конференції для Сирії в Брюсселі уряд ФРН взяв на себе найбільше одноразове зобов’язання надати 1,05 мільярда євро.

Читайте також: Сирія визнала незалежність «л/днр» – ЗМІ

Як повідомлялось, росія минулої п'ятниці наклала вето на резолюцію Ради Безпеки ООН на продовження на 12 місяців коридору поставок допомоги із Туреччини, яку ООН надає приблизно 4 мільйонам жителів північно-західних районів Сирії, які контролює опозиція.

За резолюцію, підготовлену Ірландією та Норвегією, проголосували 13 членів РБ, Китай утримався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-