У ЄС наполегливо рекомендують друге бустерне щеплення проти COVID-19

У ЄС наполегливо рекомендують друге бустерне щеплення проти COVID-19

Укрінформ
Європейська комісія оприлюднила рекомендацію ключових медичних інституцій ЄС про необхідність негайної вакцинації другою додатковою, бустерною дозою вакцини проти COVID-19.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник Єврокомісії з питань здоров’я та продовольчої безпеки Стефан де Кеерсмакер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Такі рекомендації надані Європейським центром з профілактики та контролю захворюваності (ECDC) та Європейським агентством з лікарських засобів (EMA).

«Як ми бачимо кожного дня, ми все ще не змогли остаточно подолати COVID-19. Кількість нових випадків продовжує зростати по всій Європі. У цьому контексті ECDC та EMA рекомендували зробити друге бустерне щеплення, особливо людям, старшим за 60 років, та всім, хто перебуває під високим ризиком», - сказав речник.

Читайте також: У Туреччині зростає кількість нових випадків коронавірусу штаму Омікрон

Він зауважив, що другі бустерні щеплення можуть бути зроблені вже після чотирьох місяців з дати попереднього щеплення, але в першу чергу необхідні людям, що отримали таку першу додаткову дозу вакцини понад шість місяців тому.

За інформацією, що була оприлюднена сьогодні на сайті Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності, у квітні 2022 року ця інституція вже рекомендувала зробити повторне бустерне щеплення проти коронавірусу людям, котрі старші за 80 років. Нині ця рекомендація поширена на вікову категорію 60-79 років, а також на всіх людей, що піддаються підвищеному ризику зараження.

«Наші вакцини проти COVID-19 працюють та пропонують надійний рівень захисту проти захворювання та госпіталізації. Оскільки ми бачимо, що кількість госпіталізацій знову зростає у літній період, я закликаю всіх отримати вакцинацію або бустерну дозу якомога швидше. Ми не маємо часу, щоб його втрачати. Це найкращий шлях, щоб захистити себе, своїх близьких та найбільш вразливе населення навколо», - зазначила з цього приводу єврокомісар з питань здоров’я та продовольчої безпеки Стелла Кіріакідес.

Як повідомлялося, нині в Європі спостерігаються ознаки наближення нової хвилі інфекції, що пояснюється більш активним спілкуванням та подорожами людей у літній період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-