Воллес не братиме участь у боротьбі за посаду лідера консерваторів та прем’єра Британії

Воллес не братиме участь у боротьбі за посаду лідера консерваторів та прем’єра Британії

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії, якого вважали одним з найімовірніших наступників Бориса Джонсона на посаді голови Консервативної партії, а також прем’єр-міністра крани, відмовився від участі у внутрішньопартійному конкурсі. 

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твіттері в суботу.

«Після ретельного розгляду та обговорення з колегами й родиною я ухвалив рішення не брати участі в конкурсі на лідерство в Консервативній партії. Я дуже вдячний усім моїм колегам з парламенту й широкому колу членів партії, які обіцяли мені підтримку», - зазначив він.

Воллес зауважив, що йому було нелегко зробити цей вибір, але він «зосереджений на своїй нинішній роботі і збереженні безпеки цієї великої країни».

Читайте також: Військові навчання у Британії: Воллес відвідав бійців ЗСУ

Як передавав Укрінформ, заява Джонсона про відставку спонукала до внутрішньопартійного обговорення щодо конкурсу з обрання нового лідера консерваторів, який стане наступним главою уряду. Ключові особи в Консервативній партії висловлюються за призначення нового прем'єр-міністра Британії до початку вересня, коли Палата громад повернеться з літніх канікул. Плани проведення відповідного конкурсу будуть затверджені в понеділок на засіданні так званого «Комітету 1922 року» - групи консерваторів Палати громад парламенту. Конкурс проходитиме у два етапи.

На першому етапі члени парламенту від консерваторів скоротять список кандидатів до двох. Потім розпочнеться кампанія серед партійців по всій країні, яка й визначить наступного лідера. Старші члени «Комітету 1922 року» бажають завершити парламентський етап конкурсу до оголошення канікул 21 липня.

Джонсон заявив про свою відставку в четвер. Він піде з посади прем’єр-міністра після обрання нового лідера Консервативної партії, який буде призначений королевою главою уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-