Військові навчання у Британії: Воллес відвідав бійців ЗСУ

Військові навчання у Британії: Воллес відвідав бійців ЗСУ

Укрінформ
До Великої Британії прибула перша група українських військових, яка бере участь у новій великій військовій програмі з навчання на її території впродовж кількох місяців до 10 тисяч українців.

У зв'язку з початком навчань з українськими військовими зустрівся міністр оборони країни Бен Воллес, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення Міноборони Великої Британії.

«Ця нова амбітна навчальна програма є наступним етапом підтримки Великою Британією Збройних сил України в їхній боротьбі з російською агресією. Використовуючи досвід британської армії, ми допоможемо Україні відновити сили та посилити опір у захисті суверенітету країни та права вибирати власне майбутнє», - сказав міністр.

Читайте також: Військові ЗСУ розпочали навчання у Британії - Воллес

У програмі задіяно близько 1050 військовослужбовців ЗС Великої Британії. Кожен курс триватиме кілька тижнів.

Навчання дасть новобранцям-добровольцям з невеликим військовим досвідом або без нього навички ефективного ведення бойових дій на передовій. Курс включає програми з поводження зі зброєю, надання першої допомоги на полі бою, виживання в польових умовах, тактику патрулювання та правові основи збройних конфліктів.

Зазначається, що Велика Британія раніше в рамках програми ORBITAL з 2015 по 2022 рік провела підготовку 22 тисяч українців.

Читайте також: Британські літаки можуть стежити за безпекою експорту зерна з українських портів - Воллес

Обсяг допомоги Великої Британії Україні наразі становить понад 2,3 млрд фунтів стерлінгів та включає понад 5 тисяч одиниць протитанкових систем NLAW та реактивних систем залпового вогню M270.

Як повідомлялося, під час візиту в Україну прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона в червні він запропонував масштабну тренувальну програму для українських військових, яка передбачає навчання до 10 тисяч військових кожні 120 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-