Для допуску до путіна необхідно пройти двотижневий карантин і здати з десяток аналізів - ВВС

Для допуску до путіна необхідно пройти двотижневий карантин і здати з десяток аналізів - ВВС

Укрінформ
Аби наблизитися до путіна, який чотири рази був щеплений від коронавірусу, кожен має пройти складну процедуру здачі тестів та аналізів, у тому числі калу, й відбути двотижневий карантин.

Про це йдеться у публікації на сайті російської служби ВВС, передає Укрінформ.

Ослаблення пандемії та політичні події не скасували карантину для тих, хто контактує з путіним. Регулярно в ізоляції сидять пілоти й медики. Для доступу в «чисту зону» сотні людей чотири рази здають ПЛР-тести й двічі перевіряють антитіла до коронавірусу. У них беруть і додаткові аналізи на грип, стафілокок і глисти.

Зокрема, щоб потиснути руку диктаторові або просто наблизитися до нього під час параду 9 травня, близько 400 осіб із 24 квітня по 9 травня перебували на карантині у москві.

Читайте також: Чого хоче Путін: мотиви психопата

Весь обслуговуючий персонал і всі, хто контактує з путіним, продовжують сидіти в карантині в різних місцях росії, які він відвідує.

Щоб узагалі потрапити на карантин, потрібно за дві доби здати аналіз крові на антитіла до коронавірусу. Перебуваючи на карантині, необхідно протягом 12 діб чотири рази здати ПЛР, а на дванадцятий день - знову кров на антитіла.

Якщо в людини не виявляють антитіла IGM, які б свідчили, що вона хворіє, то після 14 днів ізоляції вона отримує допуск до президента.

Зазначені правила з'явилися у 2021 році.

Читайте також: Штайнмаєр не знав, що путін, «охоплений імперським божевіллям», піде на деградацію країни

На вимогу управління справами президента в людей під час карантину також можуть брати біоматеріал на інші аналізи.

Про те, що наближені до президента посадовці повинні здавати кал, стало відомо в лютому 2022 року Чиновникам доводилося здавати ці аналізи по кілька разів на тиждень.

Зазначається, що кремлівські структури витратили на тести та аналізи для пропуску в «чисту зону» близько 1,5 млрд рублів (понад $270 млн).

Експерти вважають, перебування на карантині й здавання численних аналізів не має жодного медичного сенсу й може свідчити про параною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-