У Нідерландах через протест фермерів утворились кілька кілометрові затори

У Нідерландах через протест фермерів утворились кілька кілометрові затори

Укрінформ
У Нідерландах фермери перекривають тракторами дороги через плани уряду щодо обмеження викидів оксиду азоту та аміаку.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS, через протест фермерів у країні утворилися затори на кілометри.

“У різних частинах країни дороги перекриті тракторами фермерів. Це призводить до кілометрових заторів”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, зокрема, одна з блокад утворилась у напрямку Хертогенбос. За даними правоохоронців, там перебуває близько 15 тракторів.

Десятки фермерів на тракторах також перебувають в напрямку Ассена, а ще дорога закрита на виїзді між Ейндговеном та Венло.

Правоохоронці попереджають: якщо фермери не зупинять свій протест, то буде накладено штраф. Наступним кроком стане ​​буксирування сільськогосподарської техніки.

Варто зазначити, що уряд країни зобов'язав фермерів скоротити викиди до 70% у багатьох місцях біля природоохоронних територій, і до 95% в інших місцях.

Правляча коаліція виділила додаткові 24,3 мільярда євро на фінансування змін, які, ймовірно, змусять багатьох фермерів різко скоротити поголів'я худоби.

Читайте також: Україна на бізнес-форумі у Роттердамі презентує проєкти відбудови

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів, що спілкувався з багатьма нідерландськими бізнесменами, які на питання, чи проти вони надання статусу кандидата в ЄС Україні, відповідали, що не проти, адже їх цікавить 45-мільйонний ринок України. Така сама відповідь від нідерландських фермерів, які хочуть співпрацювати з українцями на відкритому ринку землі в Україні.

Фото: NOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-