Навіть без санкцій: західні виробники відмовились постачати у рф запчастини для фарміндустрії

Навіть без санкцій: західні виробники відмовились постачати у рф запчастини для фарміндустрії

Укрінформ
Ряд європейських виробників обладнання для фармацевтичної індустрії, включаючи Syntegon та GEA, почали відмовлятися від постачання в росію запчастин, хоча ті й не потрапили під західні санкції.

Про це повідомляє "Коммерсант" з посиланням на представників великих компаній, передає Укрінформ.

На думку учасників російського ринку (таких як «Фармасинтез» та «Герофарм»), така ситуація може призвести до проблем з випуском нових ліків. Виробники змушені копіювати необхідні деталі та шукати альтернативних постачальників обладнання у Китаї та Індії, але навряд чи це повністю вирішить проблему.

«Постане питання про повну сумісність обладнання, що закуповується в КНР та Індії, з існуючими лініями», — зазначив директор з розвитку аналітичної компанії RNC Pharma Микола Беспалов.

Крім того, за його словами, у цих країнах може взагалі не виготовлятися обладнання для випуску складних лікарських форм.

Раніше повідомлялося, що російська фармацевтична індустрія через відмову західних компаній постачати в країну комплектуючі зіткнулася з нестачею хроматографічних колонок. Такі пристрої необхідні під час розробки нових препаратів і для контролю якості під час випуску вже зареєстрованих ліків.

Читайте також: Єрмак – про дефолт росії: санкції треба застосувати проти всієї банківської системи

Як повідомлялося, депутати російської держдуми ухвалили закон, який передбачає легалізацію паралельного імпорту в росію.

24 лютого росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. Демократичні країни запровадили санкції проти рф, які негативно вплинули на російську економіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-