Латвія розгорнула іспанські ЗРК для захисту Балтійського регіону

Латвія розгорнула іспанські ЗРК для захисту Балтійського регіону

Укрінформ
Для зміцнення обороноздатності Балтійського регіону на латвійській військовій авіабазі в Лієлварді розгорнуто поставлену Іспанією батарею зенітно-ракетного комплексу NASAMS класу "земля-повітря".

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Твіттері Національних ЗС Латвії.

«Сьогодні, 26 червня, у зв'язку з необхідністю зміцнення обороноздатності Балтійського регіону після російського вторгнення в Україну на базі ВПС Національних збройних сил (Латвії. - Ред.) в Лієлварді», - йдеться в повідомлепнні.

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс заявив, що разом із союзниками по НАТО країна починає формувати бригаду міжнародних сил. «Ще до Мадридського саміту було ясно, що наші союзники готові відповісти на сьогоднішні виклики безпеки в Балтійському регіоні. Розгортання сучасних систем протиповітряної оборони в Латвії завдяки рішучості уряду Іспанії є чітким підтвердженням того, що наша оборона та безпека відповідають інтересам усього альянсу», - цитує Пабрікса Delfi.

Разом із ЗРК до Латвії прибули 85 військових, які приєдналися до приблизно 500 бійців збройних сил Іспанії, які вже перебувають у країнах Балтії.

Читайте також: Верещук про напруженість навколо Литви: Захід має бути єдиним перед російською загрозою

Батарея норвезького зенітно-ракетного комплексу NASAMS є системою ППО середньої дальності з радіусом дії до 100 км, до складу входять ракети, станція радіолокації, командний склад, а також обслуговуючий персонал у підрозділах по 100 осіб.

Ці новини приходять на тлі повномасштабної російської агресії проти України, що триває, а також загроз росії Литві через санкційні обмеження калінінградського транзиту.

Фото: @Latvijas_armija

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-