Шольц пропонує створити кліматичний клуб

Шольц пропонує створити кліматичний клуб

Укрінформ
Дефіцит енергоносіїв, створений, зокрема, росією, і екологічні зміни змушують світ прискоритися на шляху відмови від викопного палива. На часі - створення кліматичного клубу з країн, що прагнуть вирішити ці питання.

Про це заявив у суботньому подкасті канцлер ФРН Олаф Шольц, передає Укрінформ.

«Жорстока війна росії проти України впливає і на нас: багато речей, які ми купуємо, стали дорожчими - продукти харчування, але особливо ціни на енергоносії», - заявив Шольц, додавши, що особливо нафта та газ стали значно дорожчими, ніж рік тому.

Тому треба до цього підготуватися, підкреслив канцлер. Він згадав ухвалені у ФРН закони, які забезпечують своєчасне накопичення газу в газових сховищах Німеччини, а також кроки до того, щоб можна було імпортувати енергію до країни іншим шляхом, ніж через росію.

Читайте також: Концентрація CO2 в атмосфері досягла рекордних позначок у травнікліматичне агентство США

Наразі стоїть питання узгодження дій між партнерами. «Бо тільки разом ми зможемо подолати виклики, які постануть перед усіма в цій новій ситуації. Політично ми хочемо обговорити все це на міжнародному рівні», - зазначив політик.

Питання будуть порушені, зокрема, під час саміту G7. За словами Шольца, важливо обговорити ситуацію зараз і водночас забезпечити припинення техногенної зміни клімату.

Читайте також: Країни G7 не дозволять росії занурити світ у голодБербок

«Тому що це те, що ми повинні зробити, відмовившись від використання викопного палива в довгостроковій перспективі. І тому одним із завдань буде, наприклад, створити кліматичний клуб, в якому країни, які хочуть цього досягти, працюватимуть разом», - сказав німецький канцлер. Він висловив упевненість, що лідери "сімки" приймуть важливі рішення, «корисні для всіх».

Група економічно сильних демократій світу була створена як дискусійний клуб G6, який зібрав канцлер ФРН Гельмут Шмідт, щоб обговорити, як впоратися з нафтовою кризою у той час. Тепер питання знову на часі, сказав Шольц.

Як повідомлялось, саміт G7 пройде в замку Ельмау (баварські Альпи) 26-27 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-