Концентрація CO2 в атмосфері досягла рекордних позначок у травні – кліматичне агентство США

Концентрація CO2 в атмосфері досягла рекордних позначок у травні – кліматичне агентство США

Укрінформ
Концентрація вуглекислого газу в атмосфері Землі в травні сягнула майже 421 ppm, що майже на 50% вище ніж у доіндустріальну еру.

Таких показників вуглекислого газу не спостерігалося на Землі протягом майже чотири мільйони років, передає Укрінформ із посиланням на Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA).

За даними NOAA, у травні цього року показник концентрації вуглекислого газу, традиційно виміряний в обсерваторії на горі Мауна Лоа на Гаваях, становив 420.99 ppm (мільйонна частка — одиниця вимірювання концентрації та інших відносних величин - ред.) У цей же період рік тому показник становив 419 ppm, а у 2020 році — 417 ppm.

«Ми можемо спостерігати наслідки зміни клімату навколо нас щодня. Невпинне збільшення вуглекислого газу, заміряне в Мауна Лоа, є яскравим нагадуванням того, що нам потрібно вжити термінових серйозних кроків, аби стати готовою до кліматичних викликів країною», - додали в NOAA.

Читайте також: Найбільший у світі завод з видалення CO2 із повітря запрацював у Ісландії

Зазначається, що до промислової революції майже 6 тисяч років людської цивілізації рівень CO2 постійно був близько 280 ppm.

До промислової революції рівень CO2 постійно був близько 280 ppm протягом майже 6000 років людської цивілізації.

Читайте також: Ілон Маск хоче переробляти CO2 на ракетне паливо

Раніше повідомлялося, що за даними ООН, концентрація вуглекислого газу в атмосфері Землі досягла рекордно високого рівня, і світу необхідно консолідувати зусилля, аби досягнути мети Паризької кліматичної угоди щодо обмеження глобального потепління на рівні нижче 2 або навіть 1,5 градуса у порівнянні з доіндустріальним рівнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-